MECC Maastricht presenteert van 19 t/m 21 oktober Euro Cycling XP als dé afsluiter van het wieler- triatlon en MTB seizoen en start van het winterseizoen veldrijden en ATB. Het is de plek waar de fietser wordt geïnspireerd, de community elkaar ontmoet en kennis en ervaringen worden gedeeld.

Euro Cycling XP is een high end, interactief wielerevenement met een focus op wielrennen, veldrijden, mountainbike, triatlon… eigenlijk alle wielersporten die je op competitieniveau kunt beoefenen. High end omdat alleen de crème de la crème aan bod komt, interactief omdat beleving hier centraal staat. Euro Cycling XP is een internationaal wielerevenement waar grote merken zich presenteren en waar liefhebbers, amateurs en profs hun kennis delen over materiaal, training, technologie, aerodynamica, tactiek, voeding, mindset en coaching. Wij presenteren een wielercafé met paneldiscussies, een bikefitting lab, testparcours en clinics op ‘real outdoor tracks’ en een Vintage afdeling waar de ontwikkeling van de fiets van 1900 tot nu in beeld wordt gebracht.

Euro Cycling XP heeft als doel de Europese wielersport te stimuleren, een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van wielertalenten en de jeugd te enthousiasmeren sportief bezig te zijn met de fiets.

Statistieken 2017

 
5821 bezoekers
  • 74% van de bezoekers gaat Euro Cycling XP Dit jaar weer bezoeken74%
  • 77% van de bezoekers zijn sportieve fietsers77%
  • 47% van de bezoekers hebben naar aanleiding van Euro Cycling XP een aankoop of offerte aanvraag gedaan47%
  • 75% van de bezoekers bleef 3 uur of langer75%


Eindcijfer bezoekers:

7.4

 
104 exposanten
  • 76% van de exposanten gaat dit jaar weer deelnemen76%
  • 71% van de exposanten heeft de locatie zeer goed beoordeeld71%
  • 65% van de exposanten heeft de uitstraling en de sfeer zeer positief ervaren65%
  • 72% van de exposanten vonden de kwaliteit van de bezoekers zeer goed72%


Eindcijfer exposanten:

7.1

Race, MTB, Cross, Gravel, Triatlon & Time Trail ontmoeten elkaar op Euro Cycling XP

Ride with the pro’s

Ontmoet je helden en ontdek wat nodig is om letterlijk en figuurlijk de top te bereiken. Grote namen van verschillende teams dagen je uit op een wedstrijd fietstrainer of tijdens een van de vele clinics. Leer van hun gedrevenheid, discipline en toewijding en daag jezelf uit. Wij organiseren tijdens Euro Cycling XP verschillende toertochten vanuit MECC Maastricht, voor zowel de beginner als de ervaren wielrenner.


Ontdek hoe je jouw fietsprestaties kunt verbeteren

Grensoverschrijdend wielrennen

De Euregio behoort, mede dankzij het landschap en beroemde klassiekers, tot één van de meest toonaangevende wielerregio’s van de wereld. Het is de regio waar het wielrennen uitgroeide tot een sport met internationale allure. Zo neemt Limburg een prominente rol in de historie van het WK wielrennen, dat hier maar liefst 6 keer werd verreden in 1938, 1948, 1979, 1998, 1967 en 2012. Bovendien werd hier in 1966 voor het eerst de Amstel Gold Race georganiseerd, een klassieker die niet meer weg te denken is uit de internationale wielerkalender. Echte kuitenbijters, zoals de beroemde Cauberg en de beruchte Keutenberg, vormen letterlijke hoogtepunten in het wielerlandschap.

In de Euregio vindt ook jaarlijks het wereldberoemde Ardens drieluik van grote wielerklassiekers plaats dat wordt gestart met de Amstel Gold Race, gevolgd door de Waalse Pijl met finish op de muur van Huy met maxima van 19% en afgesloten met de oudste van alle wielerklassiekers, Luik-Bastenaken-Luik.


UCI Bike-City label

In oktober 2016 werd het prestigieuze UCI Bike-City label toegekend aan Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg. Een bijzondere waardering voor de brede en duurzame ontwikkelingen op het gebied van de wielersport in de regio en provincie. Dit internationaal waarderingskeurmerk zet de regio nog hoger op de 'wielersportkaart'. Ook Euro Cycling XP heeft als doel de Europese wielersport te stimuleren, een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van wielertalenten en de jeugd te enthousiasmeren sportief bezig te zijn met de fiets.


Performance

Het verschil tussen winnen en verliezen, de eerste of de tweede plaats, kan ontzettend klein zijn in de topsport. Het vraagt van sporters en coaches een enorme drive om continue te verbeteren en te innoveren. De laatste decennia hebben innovaties in de wielersport elkaar opgevolgd. Dit heeft geleid tot veilige wielerkleding, aerodynamische helmen, lichtgewicht fietsen, uitgebalanceerde sportvoeding en meer. Veel van deze sportinnovaties vinden hun oorsprong in de grensregio van de Nederlandse provincie Limburg en België en komen verrassend genoeg niet alleen vanuit grote multinationals, maar ook vanuit de bakker om de hoek. Tijdens Euro Cycling XP komen deze en andere belangrijke innovaties voor de wielersport uitvoerig aan bod.

Kom kennis op doen van de nieuwste ontwikkelingen


Oriënteer je op nieuwe fietsen en materialen

Laat de bezoeker naar huis gaan met een ‘Wow!’ gevoel. Zorg ervoor dat ze het komende seizoen met jouw materiaal de weg op gaan. Inspireer, daag uit en overtuig.

Koop nu je tickets in de voorverkoop!